Nieuwsbrief 05 SEP 2015

EMPOWER . EDUCATE . SOUTH AFRICA
Umnyama is volop in de weer met een nieuwe ronde projecten. Ons poppentheater schuimt de hele Westkaapprovincie af, met een plezante en educatieve show voor 1500 senioren. Het Umnyama Team met WIlfred en Patrick trekt de provincie rond om senioren over testamenten en de wettelijke verplichtingen van het besturen van een seniorenclub te onderwijzen, terwijl Ilse haar jarenlange ervaring in het beheren van een non-profit organisatie deelt met 5 seniorenclubs die dreigen hun subsidies te verliezen. Tot slot zijn Ilse en Nicola volop in de weer met het inzamelen van kerstgeschenkpakjes voor kinderen in het kader van het Santa Shoe Box project. Just another day at the Umnyama office, it is then …
– POPPENTHEATER  –

Het Umnyama Poppentheater is alweer on the road, met een komische en educatieve show over de typische situaties waarmee senioren in Zuid-Afrika elke dag te maken krijgen, zoals misbruiken van sociale zekerheiduitkeringen door criminelen en door kleinkinderen op het verkeerde pad met de verkeerde vrienden. Het poppentheater gaat op bezoek bij 1500 senioren over de hele Westkaapprovincie, en is een groot succes door zijn combinatie van ‘n heerlijke dosis Zuid-Afrikaanse humor en bruikbare informatie.

De frivole theatershow wordt opgevolgd door een korte, meer diepgaande informatiesessie over de wettelijke bescherming van senioren met de mogelijkheid om concrete vragen voor te leggen en te bespreken. Hierbij worden Umnyama’s informatieve brochures over landherverdeling (“land restitution”) en “wat te doen bij misbruik van sociale zekerheidsuitkeringen” uitgedeeld.

 – WORKSHOPS –

Het Provinciale Departement voor Sociale Ontwikkeling heeft Umnyama’s assistentie gevraagd bij het opleiden van bestuursleden van seniorenclubs over de hele Westkaapprovincie. Deze workshops zijn vooral gericht op seniorenclubs die willen voldoen aan de wettelijke vereisten die gesteld zijn ten aanzien van seniorenclubs, teneinde van het Departement subsidies te kunnen ontvangen. De workshops behandelen dus de volgende thema’s. Wat is de rol van de verschillende bestuursfuncties? Welke rol speelt de Grondwet in de organisatie? Hoe moet men een budget opstellen? Hoe moet de boekhouding worden bijgehouden? Hoe moet er gerapporteerd worden aan het Departement? Twintig seniorenclubs zullen in 2015 door Umnyama worden opgeleid. 

Workshop Hermanus

 – BEGELEIDING –

‘n Aantal seniorenclubs zit in ernstige moeilijkheden, en het Departement dreigt ermee subsidies stop te zetten als die hun zaken niet dringend op orde krijgen. Bestuursleden die niet meer samenkomen en rapporten die niet meer worden ingediend bij het Departement zijn de meest voorkomende problemen. Umnyama is aangesteld om 5 seniorenclubs in Paarl, Wellington, Ashton, Hermanus en Worcester uit dat slop te halen, met een actieplan en strikte begeleiding.

IMG : MENTORSHIP

 – SANTA SHOE BOX –

Ilse De Vlieger, projectcoordinator voor Paarl en Wellington, en Nicola Wooding zijn alweer volop bezig met het inzamelen van maar liefst 650 kerstgeschenken voor kinderen, in het kader van het jaarlijkse, nationale Santa Shoe Box project. Wil je ‘n bijdrage leveren? Bezoek dan even de Santa Shoebox website, of stuur een email naar ilse@umnyama.org

IMG : SANTA SHOE BOX

EMPOWER . EDUCATE . SOUTH AFRICA
SENT TO {email} | UNSUBSCRIBE? | YOUR PROFILE 

TAGS